Ağızda Dağılan Pastane Usulü Un Kurabiyesi

Çay saatlerinin vazgeçilmezi, kıyır kıyır dokusuyla yiyen herkesi kendine hayran bırakan, yapımı oldukça pratik, tam ölçülü un kurabiyesi tarifi. Pastaneden alınmış gibi lezzetli kurabiyeleri evde yapmaya hazır olun!

0.0
0 beğeni
0 kayıt
23 görüntüleme
29.07.2025

Fotoğraflar

Tarif Bilgileri

Hazırlık 15 dk
Pişirme 20 dk
Porsiyon 25 kişi
Zorluk Kolay
SNR Admin
Tarif Yazarı

Malzemeler

Yapılışı

1

Yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağını (veya margarini), sıvı yağı ve pudra şekerini alın. Elinizle krema kıvamına gelene kadar iyice karıştırın.

3

Nişasta ve vanilyayı ekleyip tekrar yoğurun.

5

Unu yavaş yavaş, bardak bardak ekleyerek ele yapışmayan, yumuşak ve kolay şekil alan bir hamur elde edin.

7

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak rulo şekli verin.

9

Hazırladığınız ruloların üzerine bir çatalın sırtıyla hafifçe bastırarak çizikler atın. Ardından dilediğiniz boyutta kesin.

11

Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin.

13

Önceden ısıtılmış 160 derece fırında, üzerleri pembeleşmeden, beyaz kalacak şekilde yaklaşık 15-20 dakika kontrollü pişirin.

15

Fırından çıkan ve ilk sıcağını atan kurabiyeler tamamen soğuduktan sonra üzerlerine bolca pudra şekeri serpip servis edin. Afiyet olsun!

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok

Bu tarif için ilk yorumu siz yazın!

Bu alana reklam verebilirsiniz
Puan Dağılımı

0.0

0 değerlendirme
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
İstatistikler
Toplam Görüntüleme: 23
Beğeni Sayısı: 0
Kaydetme Sayısı: 0
Yorum Sayısı: 0
Eklenme Tarihi: 29.07.2025