Dereotlu Poğaça Tarifi

Dereotlu Poğaça Tarifi, yumuşacık puf puf hamuru ve içindeki dereotunun ferahlatıcı lezzetiyle çay saatlerinin ve kahvaltı sofralarının vazgeçilmezidir. Sadece birkaç basit malzeme ile kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, tüm ev halkının favorisi olacak.

0.0
0 beğeni
0 kayıt
29 görüntüleme
28.08.2025

Fotoğraflar

Tarif Bilgileri

Hazırlık 20 dk
Pişirme 25 dk
Porsiyon 3 kişi
Zorluk Kolay
SNR Admin
Tarif Yazarı

Malzemeler

Yapılışı

1

Hamuru Hazırlama: Geniş bir yoğurma kabında oda sıcaklığındaki tereyağını, sıvı yağı, yoğurdu ve yumurta akını karıştırın.

3

Tuz, kabartma tozu ve ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın.

5

Unu azar azar ve kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru fazla yoğurmayın.

7

Şekil Verme: Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Hamuru avucunuzda hafifçe açın. Eğer iç harç kullanacaksanız, ortasına bir miktar peynir koyun ve hamuru kapatıp yuvarlak veya oval şekil verin.

9

Şekil verdiğiniz poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

11

Pişirme: Yumurta sarısına bir çay kaşığı sıvı yağ ekleyip karıştırın. Fırça yardımıyla poğaçaların üzerine sürün. İsteğe bağlı olarak susam veya çörek otu serpiştirin.

13

Önceden ısıtılmış 180°C (350°F) fırında, üzerleri nar gibi kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

15

Fırından çıkan poğaçaları sıcak veya ılık servis yapın.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok

Bu tarif için ilk yorumu siz yazın!

tarif detay
tarif detay
Puan Dağılımı

0.0

0 değerlendirme
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
İstatistikler
Toplam Görüntüleme: 29
Beğeni Sayısı: 0
Kaydetme Sayısı: 0
Yorum Sayısı: 0
Eklenme Tarihi: 28.08.2025