Elmalı Turta Tarifi

Elmalı Turta Tarifi, ağızda dağılan kıyır kıyır hamuru ve tarçın kokulu elmalı iç harcıyla klasikleşmiş bir lezzettir. Her lokmada ev yapımı sıcaklığını hissedeceğiniz bu turta, çay saatlerinizin ve misafirlerinizin en sevdiği tatlılardan biri olacak.

0.0
0 beğeni
0 kayıt
45 görüntüleme
28.08.2025

Fotoğraflar

Tarif Bilgileri

Hazırlık 30 dk
Pişirme 35 dk
Porsiyon 2 kişi
Zorluk Orta
SNR Admin
Tarif Yazarı

Malzemeler

Yapılışı

1

İç Harcı Hazırlama: Elmaları rendeleyin ve bir tavaya alın. Üzerine toz şekeri ekleyip orta ateşte, elmalar suyunu salıp çekene kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve tarçını (ve cevizi) ekleyip karıştırın. Soğuması için bir kenara bırakın.

3

Hamuru Hazırlama: Derin bir kapta soğuk küp tereyağını, pudra şekerini ve sıvı yağı elinizle kum gibi olana kadar karıştırın. Yumurtayı ekleyip yoğurmaya devam edin.

5

Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı azar azar ekleyerek ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru fazla yoğurmamaya özen gösterin, sadece toparlanana kadar yoğurmak yeterlidir. Hamurun üçte birini ayırıp buzdolabında bekletin.

7

Birleştirme ve Pişirme: Hamurun büyük kısmını merdane yardımıyla turta kalıbının büyüklüğünde açın ve kalıba yerleştirin. Kenarlarını düzeltin.

9

Üzerine soğumuş elmalı harcı yayın.

11

Buzdolabında beklettiğiniz hamuru rendeleyerek veya şeritler keserek turtanın üzerini kapatın.

13

Önceden ısıtılmış 180°C (350°F) fırında, üzeri ve kenarları kızarana kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin.

15

Fırından çıkan turtayı soğutun ve üzerine bolca pudra şekeri serpip servis yapın.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok

Bu tarif için ilk yorumu siz yazın!

tarif detay
tarif detay
Puan Dağılımı

0.0

0 değerlendirme
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
İstatistikler
Toplam Görüntüleme: 45
Beğeni Sayısı: 0
Kaydetme Sayısı: 0
Yorum Sayısı: 0
Eklenme Tarihi: 28.08.2025