Kol Böreği Tarifi

Kol Böreği Tarifi, Türk mutfağının en doyurucu ve lezzetli böreklerinden biridir. İncecik yufkaların rulo yapılarak tepside spiral şeklinde dizilmesiyle hazırlanan bu börek, hem göze hem de damağa hitap eder. İster peynirli ister patatesli iç harçla hazırlayın, herkesin favorisi olacak!

0.0
0 beğeni
0 kayıt
39 görüntüleme
26.08.2025

Fotoğraflar

Tarif Bilgileri

Hazırlık 25 dk
Pişirme 35 dk
Porsiyon 4 kişi
Zorluk Kolay
SNR Admin
Tarif Yazarı

Malzemeler

Yapılışı

1

İç Harcı Hazırlama: Seçtiğiniz iç harcı hazırlayın. Patatesli yapıyorsanız, haşlanmış patatesleri ezip, tereyağında kavrulmuş soğan, tuz ve baharatlarla karıştırın. Peynirli yapıyorsanız, peynir ve maydanozu karıştırın.

3

Sosu Hazırlama: Ayrı bir kapta süt, yumurta ve sıvı yağı çırpın.

5

Böreği Sarma: Tezgaha bir adet yufkayı serin. Üzerine hazırladığınız sos karışımından bir fırça yardımıyla sürün. Yufkayı ortadan ikiye katlayarak yarım ay şekli elde edin.

7

İç harcı yufkanın geniş kısmına, uçtan 2-3 cm boşluk bırakarak boydan boya serin. Yufkayı rulo şeklinde sıkıca sarın.

9

Hazırladığınız ruloyu, yağlanmış fırın tepsisinin ortasına spiral şeklinde yerleştirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde sarıp spiralin etrafına dolayın.

11

Pişirme: Kalan sosu ve erittiğiniz tereyağını böreğin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180°C (350°F) fırında, üzeri nar gibi kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

13

Fırından çıkan böreği 10 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek sıcak servis yapın.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok

Bu tarif için ilk yorumu siz yazın!

tarif detay
tarif detay
Puan Dağılımı

0.0

0 değerlendirme
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
İstatistikler
Toplam Görüntüleme: 39
Beğeni Sayısı: 0
Kaydetme Sayısı: 0
Yorum Sayısı: 0
Eklenme Tarihi: 26.08.2025