Krep Tarifi

Kahvaltıların, beş çaylarının ve hafif tatlı krizlerinin kurtarıcısı, incecik ve lezzetli krepler! İster tatlı ister tuzlu iç harçlarla çeşitlendirebileceğiniz bu pratik tarifle mutfağınızda harikalar yaratın.

0.0
0 beğeni
0 kayıt
13 görüntüleme
29.07.2025

Fotoğraflar

Tarif Bilgileri

Hazırlık 10 dk
Pişirme 3 dk
Porsiyon 2 kişi
Zorluk Kolay
SNR Admin
Tarif Yazarı

Malzemeler

Yapılışı

1

Geniş bir karıştırma kabına yumurtaları kırın ve tel çırpıcı veya mikserle hafifçe çırpın.

3

Üzerine sütü, sıvı yağı (veya eritilmiş tereyağını), toz şekeri ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.

5

Unu yavaş yavaş eleyerek sıvı karışıma ekleyin. Topaklanma olmaması için sürekli karıştırın. Pürüzsüz, akışkan bir hamur elde edene kadar çırpmaya devam edin. (Hamurun kıvamı boza gibi olmalı. Eğer çok koyu olursa biraz daha süt ekleyebilirsiniz.)

7

Hazırladığınız hamuru buzdolabında 15-20 dakika dinlendirmek, kreplerin daha pürüzsüz olmasını sağlar. (Zamanınız yoksa bu adımı atlayabilirsiniz.)

9

Yanmaz yapışmaz bir tavayı orta ateşte ısıtın. Tavayı çok az miktarda sıvı yağ veya tereyağı ile yağlayın. (İlk krep için biraz daha fazla yağ kullanabilirsiniz, sonrakiler için çok az yeterli olacaktır.)

11

Hamurdan bir kepçe alarak tavaya dökün ve tavayı eğerek hamurun her yere eşit şekilde yayılmasını sağlayın. İnce bir tabaka halinde olmasına dikkat edin.

13

Krepin kenarları kurumaya başlayıp üzeri göz göz olunca bir spatula yardımıyla çevirin. Diğer tarafı da hafifçe kızarana kadar yaklaşık 1 dakika daha pişirin.

15

Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Pişen krepleri bir servis tabağına üst üste koyarak sıcak kalmalarını sağlayabilirsiniz.

17

Krepleri istediğiniz iç harçla servis yapın. Tatlı için çikolata sosu, bal, reçel, meyve; tuzlu için peynir, zeytin ezmesi, sebze gibi malzemeler kullanabilirsiniz.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok

Bu tarif için ilk yorumu siz yazın!

Bu alana reklam verebilirsiniz
Puan Dağılımı

0.0

0 değerlendirme
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
İstatistikler
Toplam Görüntüleme: 13
Beğeni Sayısı: 0
Kaydetme Sayısı: 0
Yorum Sayısı: 0
Eklenme Tarihi: 29.07.2025