Kurabiye Tarifi

Kurabiye Tarifi, çikolata parçacıklarıyla hazırlanan, içi yumuşacık ve dışı hafif çıtır olan, Amerikan mutfağının en popüler kurabiyelerinden biridir. Sütle ve kahveyle harika bir ikili olan bu pratik tarif, tüm ev halkının favorisi olacak.

0.0
0 beğeni
0 kayıt
35 görüntüleme
28.08.2025

Fotoğraflar

Tarif Bilgileri

Hazırlık 15 dk
Pişirme 30 dk
Porsiyon 4 kişi
Zorluk Kolay
SNR Admin
Tarif Yazarı

Malzemeler

Yapılışı

1

Hamuru Hazırlama: Geniş bir kapta oda sıcaklığındaki tereyağını, esmer şekeri ve toz şekeri kremsi bir kıvam alana kadar mikserle çırpın.

3

Yumurtayı ekleyin ve karışım homojen olana kadar çırpmaya devam edin.

5

Ayrı bir kapta un, karbonat, tuz ve vanilyayı karıştırın. Bu kuru karışımı azar azar yumurtalı karışıma ekleyin ve spatula veya mikserin düşük devriyle sadece karışana kadar yoğurun. Hamuru fazla yoğurmayın.

7

Son olarak damla çikolataları ekleyin ve spatula ile hamura yedirin.

9

Şekil Verme ve Dinlendirme: Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayıp hafifçe yassılaştırın. Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. (İsteğe bağlı olarak hamuru buzdolabında 30 dakika dinlendirebilirsiniz.)

11

Pişirme: Önceden ısıtılmış 180°C (350°F) fırında, kurabiyelerin kenarları hafif kızarıp ortası hala yumuşakken yaklaşık 10-12 dakika pişirin.

13

Fırından çıkan kurabiyeler ilk başta çok yumuşak olacaktır, tepsiden almadan 5 dakika bekleyin. Ardından bir spatula yardımıyla tel ızgara üzerine alıp tamamen soğutun.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok

Bu tarif için ilk yorumu siz yazın!

tarif detay
tarif detay
Puan Dağılımı

0.0

0 değerlendirme
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
İstatistikler
Toplam Görüntüleme: 35
Beğeni Sayısı: 0
Kaydetme Sayısı: 0
Yorum Sayısı: 0
Eklenme Tarihi: 28.08.2025