Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye (Pastane Tadında)

Her lokmasında tarçın ve elmanın muhteşem uyumunu hissedeceğiniz, ağızda dağılan hamuruyla pastanelerdekini aratmayan, klasik ve vazgeçilmez bir elmalı kurabiye tarifi.

0.0
0 beğeni
0 kayıt
25 görüntüleme
29.07.2025

Fotoğraflar

Tarif Bilgileri

Hazırlık 30 dk
Pişirme 25 dk
Porsiyon 30 kişi
Zorluk Orta
SNR Admin
Tarif Yazarı

Malzemeler

Yapılışı

1

İç Harcın Hazırlanışı: Elmaları soyup rendeleyin. Bir tavaya rendelenmiş elmaları ve toz şekeri alın. Elmalar suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişirin.

3

Suyunu çeken elmaların üzerine tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.

5

Hamurun Hazırlanışı: Yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağını, sıvı yağı, yoğurdu, yumurtayı ve pudra şekerini alın. Elinizle pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

7

Vanilya, kabartma tozu ve unun bir kısmını ekleyerek yoğurmaya başlayın. Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin.

9

Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparın. Elinizde veya merdane yardımıyla çay tabağı boyutunda açın.

11

Açtığınız hamurun bir kenarına soğumuş elmalı harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın veya D şeklinde kapatın. Dilerseniz kurabiye kalıplarıyla da şekil verebilirsiniz.

13

Şekil verdiğiniz kurabiyelerin üzerine bir bıçakla çizikler atın.

15

Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin.

17

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

19

Fırından çıkan kurabiyeler tamamen soğuduktan sonra üzerlerine bolca pudra şekeri eleyerek servis edin. Afiyet olsun!

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok

Bu tarif için ilk yorumu siz yazın!

Bu alana reklam verebilirsiniz
Puan Dağılımı

0.0

0 değerlendirme
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
İstatistikler
Toplam Görüntüleme: 25
Beğeni Sayısı: 0
Kaydetme Sayısı: 0
Yorum Sayısı: 0
Eklenme Tarihi: 29.07.2025