Magnolia Tarifi

Magnolia Tarifi, hafif, serinletici ve lezzetli bir sütlü tatlı arayanlar için mükemmel bir seçim. Muz, çilek ve bisküvi katmanlarıyla zenginleşen bu pratik tatlı, yaz aylarının vazgeçilmezi olacak.

0.0
0 beğeni
0 kayıt
29 görüntüleme
30.07.2025

Fotoğraflar

Tarif Bilgileri

Hazırlık 20 dk
Pişirme 3 dk
Porsiyon 4 kişi
Zorluk Kolay
SNR Admin
Tarif Yazarı

Malzemeler

Yapılışı

1

Muhallebinin Hazırlanışı: Bir tencereye süt, toz şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını alın. Tel çırpıcı ile topak kalmayacak şekilde sürekli karıştırarak orta ateşte koyu bir kıvam alana kadar pişirin.

3

Muhallebi kaynamaya başlayıp kıvam alınca ocaktan alın. İçine vanilya ve tereyağını ekleyip tereyağı eriyene kadar karıştırın.

5

Hazırlanan muhallebiyi oda sıcaklığına gelmesi için ara sıra karıştırarak soğumaya bırakın. Kabuk tutmaması için üzerini streç filmle kapatabilirsiniz.

7

Muhallebi soğuduktan sonra ayrı bir kapta soğuk sıvı kremayı katılaşana kadar çırpın. Krema katılaşınca soğumuş muhallebinin üzerine ekleyin ve bir mikser veya tel çırpıcı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice karıştırın.

9

Katmanları Oluşturma: Şeffaf servis kup veya kaselerinin tabanına rondodan geçirilmiş bisküvi kırıntılarından bir miktar serpiştirin.

11

Bisküvilerin kenarlarına dilimlenmiş muz ve çilek dilimlerini dizin.

13

Üzerine hazırladığınız muhallebiden bir kepçe kadar ekleyin.

15

Tekrar bisküvi kırıntısı serpin ve tekrar muz-çilek dilimleri dizin.

17

Son olarak üzerine bir kat daha muhallebi ekleyin. En üst katı dilediğiniz gibi meyvelerle veya süslemelerle dekore edin.

19

Hazırladığınız magnoliaları buzdolabında en az 2-3 saat, mümkünse bir gece dinlendirin. Ne kadar dinlenirse o kadar lezzetli olacaktır.

21

Soğuk olarak servis yapın.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok

Bu tarif için ilk yorumu siz yazın!

Puan Dağılımı

0.0

0 değerlendirme
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
İstatistikler
Toplam Görüntüleme: 29
Beğeni Sayısı: 0
Kaydetme Sayısı: 0
Yorum Sayısı: 0
Eklenme Tarihi: 30.07.2025