Pandispanya Tarifi

Pandispanya Tarifi, pastaların olmazsa olmazı, süngerimsi ve puf puf dokusuyla tüm pastaların temelini oluşturan bir kek tabanıdır. Hafifliği ve lezzeti sayesinde krema ve meyvelerle mükemmel bir uyum yakalar. Doğru adımları izlediğinizde, evde pastane kalitesinde pandispanya hazırlamanız çok kolay olacak.

0.0
0 beğeni
0 kayıt
31 görüntüleme
26.08.2025

Fotoğraflar

Tarif Bilgileri

Hazırlık 20 dk
Pişirme 35 dk
Porsiyon 4 kişi
Zorluk Orta
SNR Admin
Tarif Yazarı

Malzemeler

Yapılışı

1

Ön Hazırlık: Fırını 170°C'ye (340°F) ayarlayıp ısıtmaya başlayın. Kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin, kenarlarını yağlamayın.

3

Yumurtaları Çırpma: Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayırın. Yumurta aklarını bir tutam tuz ile mikserin yüksek devrinde köpük olana kadar çırpın.

5

Yumurta sarılarını ayrı bir kapta toz şeker ve sıcak su ile beyazlaşıp kremsi bir kıvam alana kadar çırpın.

7

Birleştirme: Yumurta sarılı karışıma çırpılmış yumurta akını yavaşça ve spatula ile, yumurtaların köpüğünü söndürmeden, alttan üste doğru katlayarak ekleyin.

9

Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karıştırın. Kuru malzemeleri yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekleyin ve yine spatula ile nazikçe karıştırın.

11

Pişirme: Hazırladığınız hamuru kalıba dökün ve üzerini düzeltin. Önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. İlk 20 dakika fırının kapağını kesinlikle açmayın.

13

Soğutma: Fırından çıkan pandispanyayı kalıptan çıkarmadan, ters çevirerek bir ızgara üzerinde soğumaya bırakın. Tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp pastalarınızda kullanabilirsiniz.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok

Bu tarif için ilk yorumu siz yazın!

tarif detay
tarif detay
Puan Dağılımı

0.0

0 değerlendirme
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
İstatistikler
Toplam Görüntüleme: 31
Beğeni Sayısı: 0
Kaydetme Sayısı: 0
Yorum Sayısı: 0
Eklenme Tarihi: 26.08.2025