Revani Tarifi

Revani Tarifi, Türk mutfağının klasikleşmiş, lezzetli ve şerbetli tatlılarından biridir. İrmikli dokusu ve limonlu, portakallı şerbetiyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakan bu tatlı, özel günlerinizde ve çay saatlerinizde misafirlerinizi mest edecek.

0.0
0 beğeni
0 kayıt
27 görüntüleme
30.07.2025

Fotoğraflar

Tarif Bilgileri

Hazırlık 20 dk
Pişirme 35 dk
Porsiyon 10 kişi
Zorluk Orta
SNR Admin
Tarif Yazarı

Malzemeler

Yapılışı

1

Şerbeti Hazırlama: Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bir tencereye toz şeker ve suyu alın. Şeker eriyene kadar karıştırın ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 10-12 dakika kadar kaynatın. Ocaktan almadan önce yarım limonun suyunu (veya limon dilimini) ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın. Şerbetin soğumaya bırakın. (Kek sıcak, şerbet soğuk olmalı.)

3

Kek Hamurunu Hazırlama: Geniş bir karıştırma kabında yumurta ve toz şekeri, şeker tamamen eriyip karışım beyazlaşana kadar mikserle iyice çırpın.

5

Üzerine yoğurt, sıvı yağ ve irmiği ekleyip karıştırın.

7

Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karıştırın. Bu kuru karışımı yavaş yavaş sıvı karışıma ekleyin. Spatula veya mikserin düşük devriyle homojen bir hamur elde edene kadar nazikçe karıştırın. İsteğe bağlı olarak limon veya portakal kabuğu rendesini de ekleyebilirsiniz.

9

Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış unlanmış orta boy bir fırın tepsisine (yaklaşık 28-30 cm çapında yuvarlak veya dikdörtgen borcam) kek hamurunu dökün ve eşit şekilde yayın.

11

Önceden ısıtılmış 170°C (340°F) fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar, üzeri kızarana ve içi çekene kadar pişirin. Kekin pişip pişmediğini kürdan testiyle kontrol edebilirsiniz.

13

Şerbeti Dökme: Fırından çıkan sıcak kekin ilk sıcaklığı çıkınca (yaklaşık 5 dakika sonra), üzerine soğuk şerbeti her yerine eşit şekilde gezdirerek dökün.

15

Kekin şerbeti iyice çekmesi için en az 3-4 saat, mümkünse bir gece buzdolabında dinlendirin.

17

Dinlenmiş revaniyi dilimleyerek servis yapın. Üzerini isteğe bağlı olarak hindistan cevizi veya Antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok

Bu tarif için ilk yorumu siz yazın!

Puan Dağılımı

0.0

0 değerlendirme
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
İstatistikler
Toplam Görüntüleme: 27
Beğeni Sayısı: 0
Kaydetme Sayısı: 0
Yorum Sayısı: 0
Eklenme Tarihi: 30.07.2025