Sigara Böreği Tarifi

Sigara Böreği Tarifi, Türk mutfağının en pratik ve en sevilen çıtır böreklerinden biridir. İncecik sarılan yufkaların içindeki peynirli harçla buluşmasıyla hazırlanan bu lezzet, çay saatlerinizin ve kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmezi olacak

0.0
0 beğeni
0 kayıt
27 görüntüleme
26.08.2025

Fotoğraflar

Tarif Bilgileri

Hazırlık 20 dk
Pişirme 15 dk
Porsiyon 4 kişi
Zorluk Kolay
SNR Admin
Tarif Yazarı

Malzemeler

Yapılışı

1

İç Harcı Hazırlama: Beyaz peyniri bir kapta çatalla ezin. Üzerine ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.

3

Yufkaları Hazırlama: Hazır yufkaları üst üste serin ve 8 veya 12 üçgen dilim olacak şekilde kesin. (Yufkanın büyüklüğüne göre ayarlayabilirsiniz.)

5

Sarma İşlemi: Kestiğiniz üçgen yufka diliminin geniş kısmına bir tatlı kaşığı kadar peynirli harçtan koyun. Hamurun kenarlarını içe doğru katlayın ve sıkıca rulo şeklinde sarın. Yufkanın sivri ucunu hafifçe suyla ıslatarak yapıştırın.

7

Kızartma: Geniş bir tavaya veya tencereye sıvı yağı alın ve iyice kızdırın. Hazırladığınız sigara böreklerini kızgın yağın içine atın ve her iki tarafı da altın sarısı olana kadar çevirerek pişirin.

9

Pişen sigara böreklerini kağıt havlu serilmiş bir tabağa alarak fazla yağını süzdürün.

11

Sıcak olarak servis yapın.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok

Bu tarif için ilk yorumu siz yazın!

tarif detay
tarif detay
Puan Dağılımı

0.0

0 değerlendirme
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
İstatistikler
Toplam Görüntüleme: 27
Beğeni Sayısı: 0
Kaydetme Sayısı: 0
Yorum Sayısı: 0
Eklenme Tarihi: 26.08.2025