Tam Ölçülü, Lezzeti Garanti Kısır Tarifi

Günlerin, çay saatlerinin ve davet sofralarının olmazsa olmazı, pratikliği ve lezzetiyle herkesin favorisi olan enfes bir kısır tarifi. Bu tam ölçülü tarifle her zaman mükemmel sonucu yakalayacaksınız!

0.0
0 beğeni
0 kayıt
37 görüntüleme
29.07.2025

Fotoğraflar

Tarif Bilgileri

Hazırlık 20 dk
Pişirme 15 dk
Porsiyon 5 kişi
Zorluk Kolay
SNR Admin
Tarif Yazarı

Malzemeler

Yapılışı

1

İnce bulguru derin bir kaba alın. Üzerine sıcak suyu gezdirip karıştırın ve kabın üzerini kapatarak bulgurun şişmesi için 15 dakika kadar bekletin.

3

Bu sırada kuru soğanı ince ince yemeklik doğrayın.

5

Geniş bir tavaya zeytinyağını alın. Doğradığınız kuru soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.

7

Kavrulan soğanların üzerine domates ve biber salçalarını ekleyip kokusu çıkana kadar 1-2 dakika daha kavurun ve ocaktan alın.

9

Taze soğan, maydanoz ve taze naneyi incecik kıyın.

11

Şişen bulgurun üzerine kavurduğunuz salçalı soğanlı karışımı dökün ve bir kaşık yardımıyla iyice karıştırarak bulgurun her yerine dağılmasını sağlayın.

13

Karışıma limon suyunu, nar ekşisini ve baharatları ekleyip tekrar karıştırın.

15

Son olarak ince kıydığınız yeşillikleri ve (kullanıyorsanız) salatalık turşusunu ekleyin. Yeşillikleri ezmeden, nazikçe karıştırın.

17

Kısırı servis tabağına alın. Üzerini marul yaprakları, limon dilimleri ve domatesle süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok

Bu tarif için ilk yorumu siz yazın!

Puan Dağılımı

0.0

0 değerlendirme
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
İstatistikler
Toplam Görüntüleme: 37
Beğeni Sayısı: 0
Kaydetme Sayısı: 0
Yorum Sayısı: 0
Eklenme Tarihi: 29.07.2025