Tavuk Göğsü Tarifi

Tavuk Göğsü Tarifi, adını içindeki çok ince lif haline getirilmiş tavuk etinden alan, Türk mutfağının en geleneksel ve benzersiz tatlılarından biridir. İpeksi pürüzsüz kıvamı ve hafif lezzetiyle damaklarda iz bırakan bu tatlı, nesilden nesile aktarılan nostaljik bir lezzettir.

0.0
0 beğeni
0 kayıt
31 görüntüleme
26.08.2025

Tarif Bilgileri

Hazırlık 20 dk
Pişirme 25 dk
Porsiyon 6 kişi
Zorluk Orta
SNR Admin
Tarif Yazarı

Malzemeler

Yapılışı

1

Tavuk Göğsünü Hazırlama (İsteğe bağlı): Tavuk göğsünü haşlayın. Haşlanan tavuk etini soğuk suya alıp bekletin. Ardından lif lif olacak şekilde çok ince ayırın ve tekrar soğuk suda bekletip nişastasını salması için 2-3 kez suyunu değiştirin. Sularını süzüp tavuk liflerini bir kenarda bekletin.

3

Muhallebiyi Hazırlama: Bir tencerede sütü, toz şekeri, pirinç ununu ve nişastayı karıştırın. Tencereyi orta ateşe alın. İsteğe bağlı olarak hazırladığınız tavuk liflerini de ekleyip sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

5

Muhallebi kaynamaya başladığında ocaktan alın. Tereyağı ve vanilyayı ekleyip tereyağı eriyene kadar hızlıca karıştırın.

7

Servis: Hazırladığınız sıcak tatlıyı kaselere veya ıslatılmış bir fırın tepsisine dökün. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldırın ve en az 2-3 saat soğutun.

9

Soğumuş tatlıyı dilimleyerek servis tabaklarına alın ve üzerini tarçın ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok

Bu tarif için ilk yorumu siz yazın!

tarif detay
tarif detay
Puan Dağılımı

0.0

0 değerlendirme
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
İstatistikler
Toplam Görüntüleme: 31
Beğeni Sayısı: 0
Kaydetme Sayısı: 0
Yorum Sayısı: 0
Eklenme Tarihi: 26.08.2025