Tuzlu Kurabiye Tarifi

Tuzlu Kurabiye Tarifi, çay saatlerinin, beş çaylarının ve davet sofralarının vazgeçilmezi. Ağızda dağılan kıvamı ve tuzlu lezzetiyle hem doyurucu hem de çok pratik bu kurabiyeler, misafirlerinizden tam not alacak!

0.0
0 beğeni
0 kayıt
21 görüntüleme
30.07.2025

Fotoğraflar

Tarif Bilgileri

Hazırlık 20 dk
Pişirme 25 dk
Porsiyon 5 kişi
Zorluk Kolay
SNR Admin
Tarif Yazarı

Malzemeler

Yapılışı

1

Geniş bir yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı (veya margarin), sıvı yağ, yumurta beyazı (sarısını üzerine sürmek için ayırın), sirke, toz şeker ve tuzu alın. Tüm malzemeyi parmak uçlarınızla veya bir kaşıkla iyice karıştırın.

3

Unun bir kısmını ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin. Yavaş yavaş un eklemeye devam ederek ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Unu birden eklemeyin, kıvamına göre ayarlayın.

5

Hazırladığınız hamuru tezgah üzerinde merdane yardımıyla yaklaşık yarım cm kalınlığında açın.

7

Kurabiye kalıpları veya bir bıçak yardımıyla istediğiniz şekillerde kesin. (Halka, çubuk, kare vb.)

9

Kestiğiniz kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.

11

Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını bir fırça yardımıyla sürün. İsteğe bağlı olarak susam, çörek otu veya pul biber serpiştirin.

13

Önceden ısıtılmış 180°C (350°F) fırında altı ve üzeri güzelce kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Fırın ayarınıza göre süre değişebilir, kontrollü pişirin.

15

Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra hava almayan bir kapta saklayabilirsiniz.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok

Bu tarif için ilk yorumu siz yazın!

Puan Dağılımı

0.0

0 değerlendirme
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
İstatistikler
Toplam Görüntüleme: 21
Beğeni Sayısı: 0
Kaydetme Sayısı: 0
Yorum Sayısı: 0
Eklenme Tarihi: 30.07.2025