Un Helvası Tarifi

Un Helvası Tarifi, Türk mutfağının en köklü ve duygusal lezzetlerinden biridir. Kavrulmuş unun tereyağlı mis kokusu ve şerbetin eşsiz uyumuyla hazırlanan bu geleneksel helva, hem pratikliği hem de damaklarda bıraktığı unutulmaz tat ile özel günlerde ve anmalarda sıklıkla tercih edilir.

0.0
0 beğeni
0 kayıt
53 görüntüleme
26.08.2025

Fotoğraflar

Tarif Bilgileri

Hazırlık 10 dk
Pişirme 25 dk
Porsiyon 4 kişi
Zorluk Kolay
SNR Admin
Tarif Yazarı

Malzemeler

Yapılışı

1

Şerbeti Hazırlama: Bir tencereye şeker ve suyu (veya sütü) alın. Şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatın. (Şerbet kaynar olmalı, sıcaklığı hafifçe düşmüş de olabilir.)

3

Unu Kavurma: Geniş ve yapışmaz yüzeyli bir tencereye veya tavaya tereyağı ve sıvı yağı alın. Tereyağı eriyince unu ekleyin. Tahta bir kaşıkla, unun rengi koyu sarıdan kahverengiye dönene ve mis gibi kokana kadar sürekli karıştırarak yaklaşık 15-20 dakika kavurun.

5

Şerbeti Ekleme: Kavrulmuş unun üzerine hazırladığınız sıcak şerbeti yavaş yavaş ve dikkatlice ekleyin. (Bu aşamada çok fazla buhar çıkacaktır.) Şerbeti eklerken bir yandan da topaklanmaması için hızlıca karıştırın.

7

Şerbeti tamamen çektiğinde ve hamur kıvamına geldiğinde ocaktan alın. Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika kadar demlenmeye bırakın.

9

Servis: Demlenen helvayı bir kaşık veya spatula yardımıyla karıştırın. İster kaşıkla şekil vererek ister bir kaseye bastırarak servis tabağına alın. Sıcak servis yapın.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok

Bu tarif için ilk yorumu siz yazın!

tarif detay
tarif detay
Puan Dağılımı

0.0

0 değerlendirme
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
İstatistikler
Toplam Görüntüleme: 53
Beğeni Sayısı: 0
Kaydetme Sayısı: 0
Yorum Sayısı: 0
Eklenme Tarihi: 26.08.2025