Yumuşacık Peynirli Pastane Poğaçası

Çay saatlerinizin ve kahvaltı sofralarınızın yıldızı olacak, puf puf kabaran, yumuşacık dokusuyla damaklarda iz bırakan enfes bir pastane poğaçası tarifi. Bu kolay tarifle evinizde harikalar yaratın!

0.0
0 beğeni
0 kayıt
33 görüntüleme
29.07.2025

Fotoğraflar

Tarif Bilgileri

Hazırlık 25 dk
Pişirme 25 dk
Porsiyon 20 kişi
Zorluk Kolay
SNR Admin
Tarif Yazarı

Malzemeler

Yapılışı

1

Derin bir yoğurma kabına ılık sütü, ılık suyu, sıvı yağı, yumurta akını, instant mayayı ve toz şekeri alın. Tel çırpıcı ile karıştırın.

3

Unun bir kısmını ve tuzu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Unu yavaş yavaş ve kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin.

5

Hamurun üzerini streç filmle veya temiz bir bezle kapatıp ılık bir ortamda yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.

7

Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparın.

9

Her bezeyi elinizle hafifçe açıp ortasına peynirli iç harçtan bir miktar koyun ve D şeklinde veya yuvarlak olarak kapatın.

11

Şekil verdiğiniz poğaçaları, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin.

13

Tepsiye dizdiğiniz poğaçaları 20 dakika da tepsi mayası için dinlendirin.

15

Dinlenen poğaçaların üzerine ayırdığınız yumurta sarısını bir fırça yardımıyla sürün.

17

Son olarak üzerlerine bolca çörek otu ve susam serpin.

19

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri güzelce kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.

21

Fırından çıkan sıcak poğaçaları ilk sıcağı geçtikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok

Bu tarif için ilk yorumu siz yazın!

Bu alana reklam verebilirsiniz
Puan Dağılımı

0.0

0 değerlendirme
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
İstatistikler
Toplam Görüntüleme: 33
Beğeni Sayısı: 0
Kaydetme Sayısı: 0
Yorum Sayısı: 0
Eklenme Tarihi: 29.07.2025