Barbunya Tarifi

Barbunya pilaki, Türk mutfağının en sevilen zeytinyağlı yemeklerinden biridir. Hem besleyici hem de hafif olan bu yemek; zeytinyağı, domates, soğan ve havuçla birlikte pişirilen barbunya fasulyesinden hazırlanır. Soğuk olarak servis edilen barbunya pilaki, özellikle yaz sofralarında tercih edilir. Limon ve maydanozla süslendiğinde hem görsel olarak iştah açıcı hem de lezzet bakımından doyurucu bir yemektir. Yanında pilav ve cacıkla mükemmel bir uyum sağlar.

0.0
0 beğeni
0 kayıt
187 görüntüleme
17.09.2025

Fotoğraflar

Tarif Bilgileri

Hazırlık 15 dk
Pişirme 40 dk
Porsiyon 4 kişi
Zorluk Kolay
SNR Admin
Tarif Yazarı

Malzemeler

Yapılışı

1

Barbunyaları akşamdan ıslatın ve ertesi gün haşlayın (konserve barbunya kullanıyorsanız bu adımı atlayın).

3

Soğanı yemeklik doğrayın, havuçları ve patatesleri küp şeklinde kesin.

5

Zeytinyağında soğanı kavurun, ardından havuçları ve patatesleri ekleyin.

7

Salçayı ve rendelenmiş domatesleri ekleyip karıştırın.

9

Haşlanmış barbunyaları tencereye alın, şeker ve tuz ekleyin.

11

Sıcak suyu ilave edin, kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar 30-35 dakika pişirin.

13

Oda sıcaklığında dinlendirin, servis ederken üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok

Bu tarif için ilk yorumu siz yazın!

tarif detay
tarif detay
Puan Dağılımı

0.0

0 değerlendirme
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
İstatistikler
Toplam Görüntüleme: 187
Beğeni Sayısı: 0
Kaydetme Sayısı: 0
Yorum Sayısı: 0
Eklenme Tarihi: 17.09.2025