Beşamel Sos Tarifi

Beşamel Sos Tarifi, Fransız mutfağının temel taşlarından biri olan, pürüzsüz ve kremsi bir beyaz sostur. Lazanya, fırında makarna ve graten gibi birçok fırın yemeğinin vazgeçilmezi olan bu sos, sadece birkaç malzeme ile kolayca hazırlanabilir ve yemeklerinize zengin bir lezzet katar.

0.0
0 beğeni
0 kayıt
29 görüntüleme
05.09.2025

Tarif Bilgileri

Hazırlık 5 dk
Pişirme 15 dk
Porsiyon 4 kişi
Zorluk Kolay
SNR Admin
Tarif Yazarı

Malzemeler

Yapılışı

1

Kavurma: Tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun.

3

Sütü Ekleme: Önemli nokta: Tencereyi ocaktan alın ve soğuk sütü yavaş yavaş eklerken bir yandan da tel çırpıcıyla hızla çırpın. Bu, sosun topaklanmasını önleyecektir.

5

Tencereyi tekrar ocağa alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak sos koyulaşana kadar pişirin.

7

Sos istediğiniz kıvama gelince ocaktan alın. Tuzunu, karabiberini ve muskatını ekleyip karıştırın.

9

Sosu hemen yemeklerinizde kullanabilirsiniz.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok

Bu tarif için ilk yorumu siz yazın!

tarif detay
tarif detay
Puan Dağılımı

0.0

0 değerlendirme
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
İstatistikler
Toplam Görüntüleme: 29
Beğeni Sayısı: 0
Kaydetme Sayısı: 0
Yorum Sayısı: 0
Eklenme Tarihi: 05.09.2025