Biber Dolması Tarifi

Biber Dolması Tarifi, Türk mutfağının en sevilen ve doyurucu geleneksel yemeklerinden biridir. Baharatlarla harmanlanmış kıymalı ve pirinçli iç harcın, dolmalık biberlerle buluşmasıyla hazırlanan bu lezzet, hem gözünüze hem de damağınıza hitap edecek.

0.0
0 beğeni
0 kayıt
39 görüntüleme
05.09.2025

Fotoğraflar

Tarif Bilgileri

Hazırlık 40 dk
Pişirme 45 dk
Porsiyon 4 kişi
Zorluk Orta
SNR Admin
Tarif Yazarı

Malzemeler

Yapılışı

1

Biberleri Hazırlama: Dolmalık biberlerin sap kısımlarını kapak gibi kesin ve içindeki çekirdekleri temizleyin. Biberleri yıkayıp süzün.

3

İç Harcı Hazırlama: Geniş bir kapta yıkanmış pirinci, kıymayı, ince doğranmış soğanı, domatesleri, maydanozu, naneyi, salçayı, baharatları ve zeytinyağını iyice karıştırın.

5

Dolmaları Doldurma: Hazırladığınız iç harcı, biberlerin içine çok sıkı olmayacak şekilde doldurun. (Pirinçler piştikçe şişeceği için boşluk bırakmaya özen gösterin.) Üzerlerini kestiğiniz kapaklarla kapatın.

7

Tencereye Dizme: Doldurduğunuz biberleri geniş bir tencereye dik bir şekilde dizin.

9

Sosu Hazırlama ve Pişirme: Ayrı bir kapta salçayı sıcak su ile karıştırarak sosu hazırlayın. Tuzunu ekleyip karıştırın. Sosu dolmaların üzerine gezdirerek dökün.

11

Tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve biberler yumuşayana, pirinçler tamamen pişene kadar yaklaşık 45-50 dakika pişirin.

13

Sıcak olarak servis yapın.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok

Bu tarif için ilk yorumu siz yazın!

tarif detay
tarif detay
Puan Dağılımı

0.0

0 değerlendirme
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
İstatistikler
Toplam Görüntüleme: 39
Beğeni Sayısı: 0
Kaydetme Sayısı: 0
Yorum Sayısı: 0
Eklenme Tarihi: 05.09.2025