Ekler (Profiterol Hamurlu Ekler Pasta)

Ekler, Fransız mutfağından dünyaya yayılan ve özellikle pastanelerde sıkça gördüğümüz nefis bir tatlıdır. İncecik ve çıtır hamurunun içine doldurulan hafif kreması ve üzerine dökülen çikolata sosuyla hem göze hem damağa hitap eder. Evde ekler yapmak biraz özen istese de aslında adımlar doğru uygulandığında çok kolaydır. Hazırladığınızda misafirleriniz ve sevdikleriniz için göz alıcı bir tatlı sunabilirsiniz. Kahve ve çay yanında harika giden ekler, özel günlerin de vazgeçilmez tatlısıdır.

0.0
0 beğeni
0 kayıt
213 görüntüleme
16.09.2025

Fotoğraflar

Tarif Bilgileri

Hazırlık 25 dk
Pişirme 35 dk
Porsiyon 6 kişi
Zorluk Orta
SNR Admin
Tarif Yazarı

Malzemeler

Yapılışı

1

Hamuru hazırlayın: Bir tencereye su, tereyağı ve tuzu alın. Kaynayınca unu ekleyip hızlıca karıştırın ve hamur toparlanana kadar kavurun.

3

Hamuru ocaktan alın, ılıyınca yumurtaları teker teker ekleyin ve mikserle çırparak yedirin.

5

Sıkma torbasına doldurup yağlı kağıt serili tepsiye uzun şeritler sıkın.

7

Önceden ısıtılmış 180°C fırında 30-35 dakika pişirin.

9

Kremayı hazırlayın: Süt, un, nişasta, şeker ve yumurta sarısını bir tencereye alın. Koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.

11

Ocaktan alıp vanilini ekleyin, soğumaya bırakın.

13

Üzeri için: Kremayı ısıtın, çikolataları ekleyip eritin.

15

Pişen ekler hamurlarını ortadan kesin, içine hazırladığınız kremayı doldurun.

17

Üzerine çikolata sosunu gezdirin.

19

Buzdolabında en az 1 saat dinlendirdikten sonra servis edin.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok

Bu tarif için ilk yorumu siz yazın!

tarif detay
tarif detay
Tarif Videosu
Puan Dağılımı

0.0

0 değerlendirme
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
İstatistikler
Toplam Görüntüleme: 213
Beğeni Sayısı: 0
Kaydetme Sayısı: 0
Yorum Sayısı: 0
Eklenme Tarihi: 16.09.2025