Ezogelin Çorbası Tarifi

Ezogelin Çorbası Tarifi, Türk mutfağının en çok sevilen ve besleyici çorbalarından biridir. Mercimek, bulgur ve pirincin eşsiz birleşimiyle hazırlanan bu çorba, baharatlarla zenginleşerek sofralara hem sağlık hem de lezzet katar. Özellikle soğuk havalarda içinizi ısıtacak, doyurucu bir başlangıçtır.

0.0
0 beğeni
0 kayıt
239 görüntüleme
22.08.2025

Fotoğraflar

Tarif Bilgileri

Hazırlık 15 dk
Pişirme 40 dk
Porsiyon 6 kişi
Zorluk Kolay
SNR Admin
Tarif Yazarı

Malzemeler

Yapılışı

1

Hazırlık: Mercimek, pirinç ve bulguru iyice yıkayıp süzün.

3

Pişirme: Bir tencereye tereyağını alın ve eritin. Rendelenmiş soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.

5

Salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.

7

Yıkanmış mercimek, pirinç ve bulguru tencereye ekleyip birkaç dakika karıştırın.

9

Sıcak suyu veya et suyunu tencereye ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biberi de ilave edin.

11

Çorba kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve tencerenin kapağını kapatın. Mercimekler ve diğer bakliyatlar iyice yumuşayana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.

13

Sosu Hazırlama: Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritin. Naneyi ekleyip hafifçe kızdırın ve ocaktan alın.

15

Servis: Pişen çorbayı el blenderı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin. (İsteğe bağlı) Üzerine hazırladığınız naneli sosu gezdirerek servis yapın. Yanında limon dilimleri ile lezzeti tamamlayabilirsiniz.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok

Bu tarif için ilk yorumu siz yazın!

tarif detay
tarif detay
Puan Dağılımı

0.0

0 değerlendirme
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
İstatistikler
Toplam Görüntüleme: 239
Beğeni Sayısı: 0
Kaydetme Sayısı: 0
Yorum Sayısı: 0
Eklenme Tarihi: 22.08.2025