Islak Kurabiye Tarifi

Islak Kurabiye Tarifi, hem kurabiyenin kıtırlığını hem de browni'nin ıslaklığını bir arada sunan, çikolata sevenlerin vazgeçilmezi olan bir lezzettir. Şerbetle buluşan bu kurabiyeler, ağızda eriyen kıvamı ve yoğun çikolata tadıyla tüm misafirlerinizden tam not alacak.

0.0
0 beğeni
0 kayıt
33 görüntüleme
05.09.2025

Fotoğraflar

Tarif Bilgileri

Hazırlık 20 dk
Pişirme 20 dk
Porsiyon 4 kişi
Zorluk Kolay
SNR Admin
Tarif Yazarı

Malzemeler

Yapılışı

1

Şerbeti Hazırlama: Bir tencerede su ve toz şekeri karıştırın. Şeker eriyene kadar karıştırıp kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alın ve şerbeti tamamen soğumaya bırakın. (Kurabiye sıcak, şerbet soğuk olacak.)

3

Hamuru Hazırlama: Geniş bir yoğurma kabında tereyağı, sıvı yağ, yumurta ve pudra şekerini iyice karıştırın.

5

Kakaoyu, kabartma tozunu, vanilyayı ve unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru fazla yoğurmamaya özen gösterin.

7

Şekil Verme ve Pişirme: Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yuvarladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

9

Önceden ısıtılmış 180°C (350°F) fırında, kurabiyelerin çatlamaya başladığını gördüğünüzde yaklaşık 15-20 dakika pişirin. (Fırından çıktığında sertleşecektir.)

11

Şerbetleme: Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri tek tek soğuk şerbetin içine batırıp hemen çıkarın. Çok uzun süre şerbette bekletmeyin, aksi takdirde dağılabilirler.

13

Şerbetlediğiniz kurabiyeleri servis tabağına alın. Şerbetini tamamen çekmesi için en az 30-60 dakika dinlendirin.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok

Bu tarif için ilk yorumu siz yazın!

tarif detay
tarif detay
Puan Dağılımı

0.0

0 değerlendirme
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
İstatistikler
Toplam Görüntüleme: 33
Beğeni Sayısı: 0
Kaydetme Sayısı: 0
Yorum Sayısı: 0
Eklenme Tarihi: 05.09.2025