Kazandibi Tarifi

Kazandibi, Türk mutfağının en özel sütlü tatlılarından biridir. Osmanlı saray mutfağından günümüze kadar gelen bu tatlı, sütlü muhallebinin altının karamelize edilmesiyle ortaya çıkar. Hafif, lezzetli ve yanık tadıyla kendine has bir aromaya sahiptir. Evde yapması düşündüğünüzden daha kolaydır ve özellikle yaz aylarında soğuk servis edildiğinde ferahlatıcı bir lezzet sunar. Çocukların ve misafirlerin en çok sevdiği tatlılardan biri olan kazandibi, hem pratik hem de şık sunumuyla sofraların vazgeçilmezidir.

0.0
0 beğeni
0 kayıt
191 görüntüleme
16.09.2025

Fotoğraflar

Tarif Bilgileri

Hazırlık 10 dk
Pişirme 25 dk
Porsiyon 6 kişi
Zorluk Kolay
SNR Admin
Tarif Yazarı

Malzemeler

Yapılışı

1

Geniş bir tencereye sütü alın, üzerine şeker, pirinç unu, nişasta ve unu ekleyin.

3

Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

5

Muhallebi kıvamına gelince tereyağı ve vanilini ekleyip karıştırın.

7

Yayvan bir tepsiyi tereyağı ile yağlayın ve tabanına pudra şekeri serpin.

9

Hazırlanan muhallebiyi tepsiye dökün ve spatula ile yayın.

11

Ocağın büyük gözüne alın, tepsiyi çevirerek altının yanmasını sağlayın.

13

Muhallebi tamamen piştikten sonra oda sıcaklığında soğutun.

15

Buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.

17

Kare dilimler halinde kesip spatula yardımıyla servis tabağına alın.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok

Bu tarif için ilk yorumu siz yazın!

tarif detay
tarif detay
Puan Dağılımı

0.0

0 değerlendirme
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
İstatistikler
Toplam Görüntüleme: 191
Beğeni Sayısı: 0
Kaydetme Sayısı: 0
Yorum Sayısı: 0
Eklenme Tarihi: 16.09.2025