Kremalı Makarna Tarifi

Kremalı makarna, hem pratik hazırlanışı hem de zengin lezzetiyle sofraların vazgeçilmez yemeklerinden biridir. Özellikle yoğun iş temposunda veya misafire hızlıca şık bir yemek hazırlamak istediğinizde en ideal tercihlerden biridir. Krema, parmesan veya kaşar peyniri ile birleştiğinde makarnaya ipeksi bir doku ve doyurucu bir tat verir. Yanında tavuk, mantar veya sebzeler eklenerek daha da zenginleştirilebilir. Hem çocuklar hem de büyükler tarafından sevilerek tüketilen bu tarif, kolaylığıyla mutfakta en çok başvurulan lezzetlerden biri olur.

0.0
0 beğeni
0 kayıt
209 görüntüleme
16.09.2025

Fotoğraflar

Tarif Bilgileri

Hazırlık 10 dk
Pişirme 15 dk
Porsiyon 4 kişi
Zorluk Kolay
SNR Admin
Tarif Yazarı

Malzemeler

Yapılışı

1

Geniş bir tencerede bol tuzlu suda makarnayı haşlayın ve süzün. (Haşlama suyundan 1 çay bardağı ayırın.)

3

Tereyağı ve zeytinyağını tavada eritin. İnce doğranmış sarımsakları ekleyip hafifçe kavurun.

5

Kremayı ekleyin ve kısık ateşte ısıtın. Baharatları (tuz, karabiber, muskat) ekleyin.

7

Rendelenmiş peyniri ekleyip eriyene kadar karıştırın.

9

Haşlanmış makarnayı tavaya ekleyin ve kremalı sosla iyice harmanlayın. Gerekirse ayırdığınız makarna suyundan ekleyin.

11

Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin.

13

Sıcak servis edin.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok

Bu tarif için ilk yorumu siz yazın!

tarif detay
tarif detay
Puan Dağılımı

0.0

0 değerlendirme
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
İstatistikler
Toplam Görüntüleme: 209
Beğeni Sayısı: 0
Kaydetme Sayısı: 0
Yorum Sayısı: 0
Eklenme Tarihi: 16.09.2025