Sade Kek Tarifi

Sade Kek Tarifi, ev yapımı lezzetin ve sadeliğin en güzel örneğidir. Puf puf kabaran, yumuşacık dokusu ve mis gibi kokusuyla bu klasik kek, çay saatlerinizin ve kahve molalarınızın vazgeçilmezidir. İster sade servis edin ister üzerine çeşitli soslar dökerek zenginleştirin, her haliyle çok seveceksiniz.

0.0
0 beğeni
0 kayıt
39 görüntüleme
05.09.2025

Fotoğraflar

Tarif Bilgileri

Hazırlık 15 dk
Pişirme 35 dk
Porsiyon 3 kişi
Zorluk Kolay
SNR Admin
Tarif Yazarı

Malzemeler

Yapılışı

1

Hamuru Hazırlama: Fırını 170°C'ye (340°F) ayarlayıp ısıtmaya başlayın. Geniş bir karıştırma kabında yumurtaları ve toz şekeri, karışım beyazlaşıp köpük köpük olana kadar mikserle yaklaşık 5 dakika çırpın.

3

Süt ve sıvı yağı ekleyip düşük devirde kısa bir süre daha çırpın.

5

Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karıştırın. Bu kuru karışımı sıvı karışıma azar azar ekleyip bir spatula ile nazikçe karıştırın. Hamuru fazla karıştırmamaya özen gösterin.

7

Hazırladığınız hamuru, yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün.

9

Pişirme: Önceden ısıtılmış 170°C fırında, ilk 25-30 dakika fırının kapağını açmadan, kekin ortasına batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin.

11

Fırından çıkan keki ilk sıcaklığı geçtikten sonra kalıbından çıkarın. Tamamen soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok

Bu tarif için ilk yorumu siz yazın!

tarif detay
tarif detay
Puan Dağılımı

0.0

0 değerlendirme
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
İstatistikler
Toplam Görüntüleme: 39
Beğeni Sayısı: 0
Kaydetme Sayısı: 0
Yorum Sayısı: 0
Eklenme Tarihi: 05.09.2025