Sultan Sarması Tarifi

Sultan Sarması Tarifi, yumuşacık kakaolu muhallebisi, içinde saklı kremsi dolgusu ve Hindistan cevizli kaplamasıyla hem çok lezzetli hem de çok şık bir tatlıdır. Bu kolay ve pratik tarifle, evde herkesin beğenisini kazanacak, sultanlara layık bir lezzet hazırlayabilirsiniz.

0.0
0 beğeni
0 kayıt
37 görüntüleme
30.08.2025

Fotoğraflar

Tarif Bilgileri

Hazırlık 25 dk
Pişirme 240 dk
Porsiyon 3 kişi
Zorluk Orta
SNR Admin
Tarif Yazarı

Malzemeler

Yapılışı

1

Muhallebiyi Hazırlama: Derin bir tencereye süt, toz şeker, un, nişasta ve kakaoyu alın. Tel çırpıcı ile topak kalmayacak şekilde karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

3

Muhallebi kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Tereyağını ve vanilyayı ekleyip tereyağı eriyene kadar hızlıca karıştırın.

5

Yerleştirme: Geniş bir fırın tepsisinin (yaklaşık 35x40 cm) tabanına Hindistan cevizini eşit şekilde yayın.

7

Hazırladığınız sıcak muhallebiyi Hindistan cevizinin üzerine dökün ve bir spatula yardımıyla ince ve eşit bir katman halinde yayın.

9

Soğutma: Muhallebiyi oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.

11

Kremayı Hazırlama: Bu sırada krem şanti tozunu ve soğuk sütü katılaşana kadar mikserle çırpın ve buzdolabında bekletin.

13

Sarma İşlemi: Soğumuş ve katılaşmış muhallebinin üzerine hazırladığınız krem şantiyi eşit şekilde yayın. Bir bıçak yardımıyla muhallebiyi yaklaşık 5-6 cm genişliğinde uzun şeritler halinde kesin.

15

Her bir şeridi bir spatula yardımıyla nazikçe rulo şeklinde sarın.

17

Servis: Sardığınız ruloları servis tabağına alın. Üzerini isteğe bağlı olarak fındık, Antep fıstığı veya meyvelerle süsleyerek soğuk servis yapın.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok

Bu tarif için ilk yorumu siz yazın!

tarif detay
tarif detay
Puan Dağılımı

0.0

0 değerlendirme
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
İstatistikler
Toplam Görüntüleme: 37
Beğeni Sayısı: 0
Kaydetme Sayısı: 0
Yorum Sayısı: 0
Eklenme Tarihi: 30.08.2025