Tantuni Tarifi

Tantuni Tarifi, Mersin'e özgü, baharatlı ve bol yeşillikli bir et yemeğidir. İncecik doğranmış etin pamuk yağıyla kendine özgü lezzetiyle kavrulup lavaş ekmeği arasına sarıldığı bu tarif, hızlı ve doyurucu bir öğün arayanlar için harika bir alternatiftir.

0.0
0 beğeni
0 kayıt
31 görüntüleme
05.09.2025

Fotoğraflar

Tarif Bilgileri

Hazırlık 20 dk
Pişirme 15 dk
Porsiyon 4 kişi
Zorluk Kolay
SNR Admin
Tarif Yazarı

Malzemeler

Yapılışı

1

Eti Hazırlama: Kuşbaşı doğradığınız dana etlerini çok küçük küpler halinde doğrayın.

3

Kavurma: Geniş ve yayvan bir tavaya pamuk yağını alın ve ısıtın. Etleri tavaya alıp rengi dönene kadar kavurun.

5

Etler suyunu salıp çekince, üzerine 1 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Ocağın altını kısıp etler yumuşayana kadar pişirin. (Gerekirse su ekleyebilirsiniz.)

7

Etler yumuşayınca tuzunu, pul biberini, kırmızı toz biberi ve kimyonu ekleyip karıştırın.

9

Lavaşları Isıtma: Servis yapmadan önce lavaş ekmeğini tavada etlerin yağına batırarak hafifçe ısıtın. Lavaşın her iki yüzü de yağlanıp yumuşayana kadar bekletin.

11

Servis: Isıttığınız lavaşı bir tabağa alın. Üzerine etten bir miktar yerleştirin. Soğan, maydanoz ve domatesi ekleyin. Lavaşınızı sıkıca sarın.

13

Hazırladığınız tantunileri sıcak olarak servis yapın. Yanında bolca limon dilimi ve ayran ile lezzeti tamamlayabilirsiniz.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok

Bu tarif için ilk yorumu siz yazın!

tarif detay
tarif detay
Puan Dağılımı

0.0

0 değerlendirme
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
İstatistikler
Toplam Görüntüleme: 31
Beğeni Sayısı: 0
Kaydetme Sayısı: 0
Yorum Sayısı: 0
Eklenme Tarihi: 05.09.2025