Trileçe Tarifi

Trileçe, kökeni Latin Amerika’ya dayanan ama son yıllarda Türk mutfağında da popülerleşen bir sütlü tatlıdır. Adını “üç süt” anlamına gelen “Tres Leches”ten alır. Sütlü şerbeti sayesinde yumuşacık bir dokuya sahip olan bu tatlı, hafifliğiyle özellikle yaz aylarında çok tercih edilir. Üzerine karamel veya meyveli sos eklenerek farklı lezzetler elde edilebilir. Evde doğru malzemelerle hazırlandığında pastane lezzetinde mükemmel sonuçlar verir.

0.0
0 beğeni
0 kayıt
69 görüntüleme
17.09.2025

Fotoğraflar

Tarif Bilgileri

Hazırlık 20 dk
Pişirme 40 dk
Porsiyon 2 kişi
Zorluk Orta
SNR Admin
Tarif Yazarı

Malzemeler

Yapılışı

1

Yumurtaları ve şekeri derin bir kapta mikserle köpük köpük olana kadar çırpın.

3

Un, kabartma tozu ve vanilini ekleyin, spatula ile alttan üste karıştırın.

5

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökün ve 170°C’de 35-40 dakika pişirin.

7

Kek fırından çıkınca oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

9

Şerbet için süt, krema ve şekeri karıştırın.

11

Soğuyan kekin üzerine şerbeti eşit şekilde dökün, buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.

13

Karamel sos için şekeri tavada eritin, tereyağını ekleyin ve karıştırın.

15

Kremayı yavaş yavaş ekleyip pürüzsüz kıvam elde edin.

17

Tatlının üzerine karamel sosu dökün ve spatula ile yayın.

19

Soğutup dilimleyerek servis edin.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok

Bu tarif için ilk yorumu siz yazın!

tarif detay
tarif detay
Puan Dağılımı

0.0

0 değerlendirme
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
İstatistikler
Toplam Görüntüleme: 69
Beğeni Sayısı: 0
Kaydetme Sayısı: 0
Yorum Sayısı: 0
Eklenme Tarihi: 17.09.2025