Yağlama Tarifi

Yağlama Tarifi, Kayseri yöresine ait, kat kat hamuru ve soğanlı, kıymalı zengin harcıyla doyurucu ve çok lezzetli bir ana yemektir. Geleneksel olarak sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edilen bu özel lezzet, sofralarınıza Anadolu'nun otantik tadını taşıyacak.

0.0
0 beğeni
0 kayıt
41 görüntüleme
05.09.2025

Fotoğraflar

Tarif Bilgileri

Hazırlık 45 dk
Pişirme 30 dk
Porsiyon 4 kişi
Zorluk Orta
SNR Admin
Tarif Yazarı

Malzemeler

Yapılışı

1

Hamuru Hazırlama: Unu yoğurma kabına alın, ortasını açıp maya, şeker, tuz ve ılık suyu ekleyin. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 30 dakika dinlendirin.

3

İç Harcı Hazırlama: Geniş bir tavaya sıvı yağı alın, soğanları pembeleşene kadar kavurun. Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun. Biberleri ekleyip 2 dakika daha kavurun.

5

Salçaları ve rendelenmiş domatesi ekleyip karıştırın. Tuz ve baharatları ekleyin. Üzerine sıcak suyu döküp kısık ateşte 10-15 dakika kadar pişirin.

7

Hamurları Açma: Dinlenen hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın. Her bezeyi un yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde ve ince olacak şekilde açın.

9

Hamurları Pişirme: Yapışmaz yüzeyli bir tavayı ısıtın ve açtığınız hamurları yağsız tavada arkalı önlü pişirin. Pişen hamurları üst üste bir tabağa dizin.

11

Katmanlama: Geniş ve yuvarlak bir servis tabağının ortasına pişmiş hamurlardan birini yerleştirin. Üzerine hazırladığınız sıcak kıymalı harçtan bolca yayın. Bu işlemi, tüm hamurlar ve harç bitene kadar tekrarlayarak kat kat bir kule oluşturun.

13

Servis: Hazırladığınız yağlamayı dilimleyerek servis yapın. Yanında sarımsaklı yoğurt ile sıcak servis yapın.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok

Bu tarif için ilk yorumu siz yazın!

tarif detay
tarif detay
Puan Dağılımı

0.0

0 değerlendirme
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
İstatistikler
Toplam Görüntüleme: 41
Beğeni Sayısı: 0
Kaydetme Sayısı: 0
Yorum Sayısı: 0
Eklenme Tarihi: 05.09.2025